Våra kurser

Under sommaren har vi endast privatträning! 

Hundkurser

Välkommen på kurs hos mig på Liljedalen.

Alla kurser hålls inom- & utomhus. Vi varvar lektionerna med teori och praktik. 

Ta kläder för väder då vi vistas en hel del ute och jag bjuder på fika. 

Läs gärna mer om mig nedan.

Jag är verkligen nöjd med Jaanas hundkurs! Kan mycket om hund och kursen vara givande. Kryssa!
 -Annika Thorvall-

Valpkurs

Passar dig som har en valp mellan 3-6 månader. 

Kursen är för dig som nyligen fått hem din nya familjemedlem. I kursen tar vi upp olika belöningar och hur vi skapar en god relation . Vi går även genom hantering och valpens nyfikenhet, lek, passivitet samt följsamhet. 

Kommande kurs

Datum

PlatsVadshammar Liljedalen1, Julita. Kurserna håller jag på Liljedalen både inom- & utomhus. 

Pris : 1300 kr.  

Valpkurs

Valpkväll på Liljedalen

Passar dig som har en valp eller för dig som väntar hem din familjemedlem. 

Jag har fått många olika frågor som ” min valp biter hela tiden ska det aldrig sluta?” Vad betyder morr? Under denna kväll tar vi upp just det. Vi pratar även om  bl.a. valpens utveckling, olika  belöningar,  hantering, valpens nyfikenhet och lek. Efter kvällen får ni med er tips & råd . 

Datum: 

Plats  :   Vadshammar Liljedalen1, Julita. 

Pris   : 250 kr

Slyngelkurs

Slyngelkurs

Passar för dig som har hund 7 mån och upp!

Den här kursen riktar sig till dig som haft valp och blivit tonåring. Vi repeterar moment från valpkursen och befäster det för att sedan utveckla vidare. Vi stärker hundens följsamhet, inkallning, hundmöten och pratar berikning mm

Kommande kurs

Datum 

Plats : Vadshammar Liljedalen1, Julita. Kurserna håller jag på Liljedalen både inom- & utomhus. 

Pris : 1300 kr.  

Privatträning

Med privatträning utformar vi upplägget tillsammans. Du väljer själv vad det är du vill träna. Du bokar ett eller flera tillfällen beroende på önskemål och vad du behöver hjälp med. Första mötet innehåller ett startsamtal så jag får en tydligare bild om vilka ni är. Vi lägger upp ett önskemål som fungerar bra för dig och din hund. 

Priser: 
Hos Liljedalen: 500 kr / tim
Hembesök: 700 kr / tim

Privatträning
Jaana & Nalle

Om mig

Jag heter Jaana Rundberg och är bl.a. utbildad hundinstruktör, klickerinstruktör via Hundsteg & Kontraktskontraktet Eva Bodfäldt Education. Jag och min Border Collie arbetar just nu ideellt som eftersöksekipage via Missing People. 

 

Att få träna hund och göra samhällsnyttig arbete ligger mig varmt om hjärtat. Djur och natur för mig kan inte bli bättre. 

Jag och min man köpte Liljedalen 2020 början av pandemin och har nu fått igång livet på vår gård Liljedalen. 

 

Vi bor här med vår flock av afrikanska dvärggetter, vaktlar, katter, kaniner, höns och hundar. Jag hade aldrig i mitt liv trott att detta skulle vara verkligt för bara 3 år sedan. Vi förverkligar nu vår dröm på Liljedalen som bl.a. Bed & Breakfast, kafé och antik & loppis. På gården händer det mycket och vi utvecklar det hela tiden.

 

Att umgås med djur är lugnande och inspirerande för mig och att förstå djurens beteende gör det lättare att umgås med dem. Hundträning handlar ju om just det – att kommunicera med djur! 

 

Jag mår som bäst när jag får vara kreativ samt hjälpa djur och människor och att undervisa har alltid legat varmt om hjärtat.

 

Förutom hundinstruktör är jag även utbildad dansare jag har utbildat mig och bott i New York, jag har rest mycket och arbetat som danslärare och koreograf i hela mitt vuxna liv. Undervisat på de mesta skolorna Stockholm startat 4 dansskolor. Just nu arbetar som verksamhetsansvarig konstnärlig ledare för en dansstudio i Södertälje.

 

Jag har tidigare tävlat i lydnad, freestyle, sök och gjort prov i viltspår m.m. Jag gillar allt som har med hundar att göra. Bara att få vara i skogen och fika med hundarna ger mig energi. 

 

 

 

Just nu tränar jag med min engelska cockerspaniel Nosa i freestyle och arbetar en stor del i eftersök med min Border Collie Nalle.

 

 

 

 

 

Läs gärna artikel i tidningen Läget  här

Kulturpris ”Eldsjälspris”r

bra att veta inför kurs

Hunden ska vara vaccinerad och du som ägare ansvarar att du och din hund är försäkrad. 

Anmälan är bindande om inte någon annan kan uppfylla din plats. Vid uppvisat sjukintyg kan återbetalning ges tillbaka. Kursavgiften ska vara betalad innan kursstart.

Inför lektionsdags

Detta är ett tillfälle för dig och din hund att ha kvalitetstid tillsammans. Att komma förberedd till lektion skapar ett lugn för dig och då kan du fokusera dig bättre på din hund. Ta med en filt till hunden om det behövs, vattenskål och roliga belöningar som exempelvis leksak och gott godis. Vanligt koppel (ej flexikoppel), sele eller halsband (ej helstryp).
 
 Ta även med något att anteckna med ex. penna, papper, mobil. Familjemedlemmar är välkomna att titta, 1 person går kursen.
Ta kläder efter väder.

Frågor eller funderingar?

Har du frågor om kurserna är du välkommen att kontakta mig på kurser@liljedalen.se