OM oss

Om oss på liljedalen

VI GJORDE VÅR DRÖM, KÖPTE EN GÅRD

1998 satt vi i vår etta i Bromma och smed framtidsplaner. Vår gemensamma kärlek till djur och natur var i fokus och vi drömde om en gård på landet. Vägen hit blev dock både lång och krokig men vi var hela tiden motiverade och hade roligt under tiden. 

Ettan i Bromma lämnades för en sommarstuga i Gnesta, ett radhus i Rönninge och en villa i Trosa. 2020 var både vår ekonomi och våra erfarenheter redo för nästa steg. Vi hittade vår drömgård   Liljedalen och vi slog till.  

Vi lever här på gården med våra två hundar Nosa och Nalle, nio st afrikanska dvärggetter, 25 vaktlar 11 höns och tre katter. Vår gård utvecklas och vi lär oss hela tiden. Vi båda är rörande överens om att en fika i hagen med djuren och härlig vår- eller höstdag är bästa tiden!

Läs gärna mer om vår historia nedan från affärsliv Katrineholm Kuriren. 

Jaana & Ulf Rundberg

 

VÅRA DJUR

Hos oss lever japanska vakteln och den är en liten charmig markfågel som är en relativt lättskött. Vi matar våra fåglar med bl.a. olika grönsaker, kalkonstart och snäckskal för bättre äggproduktion. Det är  viktigt att djuren får leva så fritt som möjligt därför att vi valt att bygga ett större vaktelhus så att vakterna kan flyga och ha tillgång till att gå ut och i som dom vill under dagtid. 

Dom älskar sina små hus, krypa in under gran och bada i sand. Vaktel är mycket söt och vänlig och finns i all möjlig färgkombination. Det är svårt att se skillnaden på hane och hona. En tupp blir könsmogen vid ca 6 veckor. När vaktel är nykläckt är den otroligt söt och är lika stor som en humla. 

Våra vanliga höns består av sorterna Bovan och Brahamahöns och de lever med oss i vår trädgård. De är enormt sociala och snackar med oss hela tiden när vi är ute i trädgården. Vår Borde collie har god koll på dom så inte räv eller annat rovdjur tar dom. Vår hönsflock kommer att utökas i vår och vi hoppas på fler roliga raser som ger olika färg på äggen. 

Läs mer om oss i artikel från Affärsliv Katrineholms Kuriren nedan.

Foto: Joachim Sorbe Katrineholms kuriren.